Israel  ISRAEL  Mars, April, Maj 2007


Jag har varit i Israel i 8 veckor för lite arbete och nöje. Jag har bott på HolidayIn i Ashkelon. Staden är ganska liten och oftast ganska livlös. Det finns en trevlig marina och en lite äldre stadsdel där ryssarna huserar = billig öl. Det finns även en lång strand att strosa på. Att bara vara i Ashkelon blir lite tråkigt i längden så därför blir man tvungen att se sig omkring lite i det förlovade landet.

Ashkelon
Staden jag bodde och jobbade i.

Döda havet
Jordens lägsta punkt (-411m) och ett minst sagt lustigt vatten. Helt otroligt salt. Känns som att bada i olja. Flytförmågan blir enorm. Om du åker till israel är det ett måste att ta ett dopp.

Dykning i Eilat
Eilat ligger vid Röda Havet. Det finns massor av vackra fiskar och fina koraller att titta på under ytan. I staden dominerar hotellen. Kan bli varmt. Vi hade 45 grader. Phuu.

Jeepsafari i öknen
För att se den riktiga öknen och dom fina utsikterna behövs en redig bil. En dag fick vi lift ut till den öde öknen.

Jerusalem
Många religioners huvudstad. Med en skön bassar och massor av roligt folk.

Kloster i öknen
Ett kloster nära Jericho.

MarSaba
Ett till kloster nära Betlehem. Vi kunde inte ta vägen pga oroligheterna så det blev att gå 3,5 h i den torra och varma öknen.

Masada
Ett gammalt fort som rommarna jobbade hårt för att inta och lyckades efter hårt arbetande för att finna att alla på insidan hade begått självmord.

Mörkerfoto
När kvällarna är tråkiga så kommer stativet till kameran fram.

Petra (jordanien)
Petra är en 3000 år gammal stad i jordanien. Massor av uthuggna grottor i sandstenen. Täcker en yta större än dagens Paris.

Sorek Cave
En droppstensgrotta utanför Jerusalem

Tel Aviv
Israels huvudstad (enligt omvärlden).


Sidan uppdaterades 2006-09-22         Webmaster