Tillbaka
Svensk Enduroklassiker består av 3 tävlingar. Det är dom tre stora masstarts tävlingar som finns i Sverige. För att ha tagit "klassikern" ska alla tre tävlingarna genomförts samma år med godkänt resultat vilket är minst 2 varv.

Bilder från tävlingarna.

Stångebroslaget:
Stångebroslaget avgörs på Prästtomta skjutfält utanför Linköping. Tävlingen körs på sommaren då det är som varmast. Det som är den största svårigheten är ofta värmen och allt damm. Det gäller och dricka mycket både före och under tävlingen för att inte bli utmattad. Oftast slipper man däremot all typ av lera vilket är skönt som en kontrast mot alla andra tävlingar.

hemsida:  http://www.stangebroslaget.com/

Ränneslättsloppet:
Ränneslättsloppet avgörs utanför Eksjö på hösten. Svårigheter: Garanterad lera finns i det ö-kännda diket som sätter stopp för dom flesta. Berget är en klippa som man ska upp för. Svårigheten här är klippans ojämnhet. Det räcker alltså inte bara med fart utan också ett perfekt spårval behövs. Det finns en enklare väg för dom trötta. För övrigt är spåret halvblött, stenigt och krävande men egentligen utan riktiga svårigheter.

hemsida: http://www.ranneslattsloppet.nu/

Gotland Grand National:
GGN körs som namnet säger på Gotland. Det som är speciellt med tävlingen är kalkstenen och att det är på en ö. Att det är på en ö gör att det krävs lite mer för att ta sig dit och detta medför en bra stämning mellan alla inblandade. Flera tusen likasinnade i samma båt. Banan går uteslutande på kalkstensklippor. Dom är halare än granit men garanterar att dom flesta surhål har botten. Det finns endast ett fåtal pölar som är för djupa för att det ska gå att åka igenom. Det är mängden förare som gör denna tävling till det den är.

hemsida: http://www.ggn.se/